Ga naar de inhoud

Abdij

De Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht (België) is een toevluchtsoord in ‘De terugkeer van Lydia’. De gebeurtenissen en de personen zijn aan de fantasie ontsproten, maar de abdij is echt en is springlevend. De wortels van deze gemeenschap stammen uit 1125. Na een bewogen geschiedenis is in 1950 het eerste deel van de nieuwe abdij in gebruik genomen. Gasten zijn nog altijd welkom en je kunt er logeren.

Een zachte vrouwenstem zei in haar oor: ‘Met de Abdij Zusters van Bethanië. Waarmee kan ik u helpen?

De terugkeer van Lydia pagina 44 te koop bij mijnbestseller.nl en bol.com

De zustergemeenschap leeft van de verkoop van ambachtelijk vervaardigde producten. In hun webshop, abdijwinkel en verkooppunten zijn hun zeepproducten en badlinnen te koop. abdijwinkel zijn artikelen te koop zoals zeepproducten, Ze hebben een rijk gesorteerde tweedehands boekwinkel. Ora et labora, bid en werk, is hun motto.

…en ja daar, plotseling opdoemend naast de weg, was de stenen toegangspoort. Ze remde krachtig om er niet langs te schieten. Links van de poort stond op een bord: De zusters trappistinnen heten u welkom.’

De terugkeer van Lydia pagina 71 te koop bij mijnbestseller.nl en bol.com

In de abdij wordt geleefd volgens de Regel van Sint-Benedictus, die hij in de zesde eeuw schreef voor monniken. Belangrijke waarden volgens de regel zijn het vermijden van extremen, matigheid, nederigheid en geduld. De regel laat ruimte voor vernieuwing of een andere mening. Het leven in de abdij is gebaseerd op gebed, lezing en handenarbeid.