Ga naar de inhoud

De terugkeer van Lydia

In oktober kwam de nieuwe literairte thriller ‘De terugkeer van Lydia’ van Ko Ellinghaus uit. Ruim 300 pagina’s waarin de spanning en actie opgevoerd worden. Een boeiende Nederlandse misdaadroman. Een jonge Joodse vrouw probeert haar familieverleden te ontrafelen en ontdekt een verleden met angstaanjagende gebeurtenissen.

Op het einde komen alle verhaallijnen bij elkaar en zorgen voor een ware apotheose in een hotel in de Katwijkse Duinen. Een verrassend andere roman dan Witte Duisternis, maar wel met de kenmerkende stijl van Ellinghaus. Onverwachte wendingen, spannende ontknoping en een gewone vrouw die in een ongewone situatie belandt.

Ellinghaus herhaalt zich niet. De spanning bouwt zich op in dit verhaal. Maar ook hier weer verrassende wendingen en een origineel einde.
Boekenclub Waterlelie

Weer een sterke thriller van Ko Ellinghaus.
Merwede Publishing

Wat een verademing. Gewone mensen in ongewone situaties. Sterke dialogen. Ik kijk uit naar meer van Ko Ellinghaus.
recensie Bol.com

samenvatting

Boeiende Nederlandse misdaadroman. Een jonge Joodse vrouw probeert haar familieverleden te ontrafelen en ontdekt een verleden met angstaanjagende gebeurtenissen.

Lydia, een Haagse Joodse vrouw begint een speurtocht naar haar dood gewaande tante die haar opvoedde. Ze heeft haar uithuisplaatsing door de Kinderbescherming als jong meisje nooit verwerkt. Nu haar eigen dochter dezelfde leeftijd heeft wordt zij steeds vaker geplaagd met vragen over haar Joodse afkomst en jeugd in Utrecht.
Door de vondst van een dagboek belandt Lydia in de vreemde geschiedenis van haar familie. Haar speurtocht is niet zonder gevaar en voert haar terug naar het huis waar zij ooit geboren is.

Zijn haar dochter Lotte en haar beste vriendin Rifka nog wel veilig? Waarom pleegde de advocaat die haar tante bijstond in een rechtszaak tegen de Raad voor de Kinderbescherming zelfmoord?

De jonge rechercheur Tex Rudawski was betrokken bij het onderzoek naar de dood van de advocaat. Nu zij als commissaris een verdacht incident laat onderzoeken doemen spoken uit het verleden op. Ze neemt het onderzoek in eigen hand en beseft dat alleen zij de sleutel in handen heeft.

Achtergronden

De terugkeer van Lydia speelt zich af in Nederland en Belgiƫ. Een strandhotel, haar bull terrier Pat, The Mall of the Netherlands, een klooster in Brecht en overige bijzondere plekken spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Ontdek de wereld van Lydia. Klik op een plaatje of de tekst om meer te weten te komen.