Ga naar de inhoud

Bull Terriër

Op de cover van ‘De terugkeer van Lydia’ is een Bull Terriër te zien die aan de voeten van haar baasje ligt en trouwhartig omhoog kijkt. De Bull Terriër is een bijzondere hond om te zien. Het hoofd met de gebogen neus is direct herkenbaar. Het ras bestaat pas sinds de 19e eeuw. Het is niet duidelijk welke kruisingen precies de oorsprong van het ras vormen. De Old English Bulldog en veel terriërsoorten, dat is wel duidelijk.

Patricia was hun spierwitte vier jaar oude Bull Terriër en was met een zwart gevlekt oog de hartendief van het gezin.

De terugkeer van Lydia pagina 114 te koop bij mijnbestseller.nl bol.com

Oorspronkelijk is de Bull Terriër gefokt als optimale vechthond. De Bull Terriër was daar zo goed in dat hij de bijnaam Gladiator kreeg. De moderne Bull Terriër fungeert heel goed als waakhond en mensenvriend. Dit is niet bij iedereen bekend, maar het is een hele lieve sociale hond, die ook graag wil spelen.

De dood vloog letterlijk het zichtveld binnen……Met een diep dierlijk gegrom, dat uit de diepste donkerste grot leek te komen, grepen haar kaken zich vast in zijn naakte keel.

De terugkeer van Lydia pagina 233 te koop bij mijnbestseller.nl en bol.com

Bul;l Terriërs zijn tegenwoordig hele lieve gezinshonden, vrolijk en evenwichtig. Ze kunnen een beetje koppig zijn. Ze beginnen liever niet een gevecht, maar verdedigen zichzelf en hun ‘gezin’ als ze uitgedaagd worden. Dit winnen ze vrijwel altijd, omdat de winnaarsmentaliteit nog wel in hun bloed zit, al is het dan uit verdediging.

Bull Terriërs kunnen meerdere kleuren hebben, van helemaal spierwit tot gekleurd met een beetje wit. In het boek is de Bull Terriër wit met een donkere vlek om één oog. Dit voldoet volgens de strenge rassenstandaard. Soms voldoet een Bull Terriër niet aan deze standaard, maar daarmee blijft hij nog wel de inborst van een Bull Terriër hebben en is het nog steeds een lieve gezinshond.