Ga naar de inhoud

Boeken

De terugkeer van Lydia

Ellinghaus herhaalt zich niet. De spanning bouwt zich op in dit verhaal. Maar ook hier weer verrassende wendingen en een origineel einde.
Boekenclub Waterlelie

Weer een sterke thriller van Ko Ellinghaus.
Merwede Publishing

Wat een verademing. Gewone mensen in ongewone situaties. Sterke dialogen. Ik kijk uit naar meer van Ko Ellinghaus.
recensie Bol.com

samenvatting

Boeiende Nederlandse misdaadroman. Een jonge Joodse vrouw probeert haar familieverleden te ontrafelen en ontdekt een verleden met angstaanjagende gebeurtenissen.

Lydia, een Haagse Joodse vrouw begint een speurtocht naar haar dood gewaande tante die haar opvoedde. Ze heeft haar uithuisplaatsing door de Kinderbescherming als jong meisje nooit verwerkt. Nu haar eigen dochter dezelfde leeftijd heeft wordt zij steeds vaker geplaagd met vragen over haar Joodse afkomst en jeugd in Utrecht.
Door de vondst van een dagboek belandt Lydia in de vreemde geschiedenis van haar familie. Haar speurtocht is niet zonder gevaar en voert haar terug naar het huis waar zij ooit geboren is.

Zijn haar dochter Lotte en haar beste vriendin Rifka nog wel veilig? Waarom pleegde de advocaat die haar tante bijstond in een rechtszaak tegen de Raad voor de Kinderbescherming zelfmoord?

De jonge rechercheur Tex Rudawski was betrokken bij het onderzoek naar de dood van de advocaat. Nu zij als commissaris een verdacht incident laat onderzoeken doemen spoken uit het verleden op. Ze neemt het onderzoek in eigen hand en beseft dat alleen zij de sleutel in handen heeft.

Witte Duisternis

Deze eerste misdaadroman van Ellinghaus is een actiethriller naar Amerikaanse snit. De plotwisselingen volgen elkaar in hoog tempo op en zuigen de lezer mee in het verhaal naar de ontknoping. Ook de personages worden overtuigend neergezet.
NBD Biblion, stiching voor bibliotheken

Debuutthriller van Ko Ellinghaus rekent af met clichés.
Dewey boekentips

Kan zich meten met Ludlum, Clancy, In een adem uitgelezen.
recensie Bol.com

zeilboot samenvatting

Het is vrijdagmiddag als Ferry de Groot zich opmaakt voor een rustig weekend. Zijn leven neemt een desastreuze wending als hij ontslagen dreigt te worden en hoort dat zijn zoon, die officier van justitie is, opnieuw verslaafd is aan harddrugs.

Hij gaat op onderzoek uit en komt bruut in aanraking met de onderwereld van drugs en criminaliteit. Zijn zoon Daniël wordt gemangeld in een gevaarlijk spel tussen een machtig drugskartel en corrupte functionarissen. In een wanhopige poging zijn zoon hieruit los te weken, komt hij achter een duister geheim uit zijn eigen verre onverwerkte verleden dat een grote rol blijkt te spelen bij de huidige gebeurtenissen. Het wordt een zoektocht naar zichzelf.

Niets is wat het lijkt. In zijn hoofd is de roodharige Hilde nog steeds meer dan latent aanwezig. Als hij probeert de zaak tot een goed einde te brengen komt hij in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht. Een race tegen de klok, die eindigt met een confrontatie in een desolate Waddenzee. Ferry moet tot het uiterste gaan om de politie en het drugskartel een stap voor te blijven en af te rekenen met de demonen uit zijn verleden.