Ga naar de inhoud

Dynamic GTT 115

In ‘De terugkeer van Lydia’ speelt een belangrijke scene zich af op een jacht in de in de Middellandse Zee ter hoogte van Montpellier. Dit jacht is een Dynamic GTT 115, ontworpen in samenwerking met Studio F.A. Porsche. Het is een bijzondere boot met hybride aandrijving. Porsche ontwierp de exclusieve exterieurs, waarin het Porsche DNA te herkennen valt. De GTT 115 is voorzien van de kenmerkende elementen van de autofabrikant, zoals raamstijlen of een spiegel in Targa-stijl. Ook de verkrijgbare kleuren komen uit de Porsche-lijn, zoals Carrara White, Rhodium Silver, Chalk of het speciale Monte-Carlo Blue.

Het had de futuristische vorm van een gepimpte kanonneerboot uit lang vervlogen tijd en zag er meer uit als een kunstwerk dan een zeegaand jacht.

De terugkeer van Lydia pagina 57 te koop bij mijnbestseller,nl en bol.com

Het jacht is 35 meter lang en is zeer luxe uitgevoerd en heeft een topsnelheid van 22 knopen. De kracht wordt geleverd door een paar MAN V12-dieselmotoren van 1.650 pk gekoppeld aan Fortjes-poddrives en drie generatoren met variabele snelheid. Het maximale vaarbereik is 3.400 zeemijl. Door de hybride aandrijving kan het jacht op lage snelheid lange tijd bijna geruisloos varen. Het interieur is ontworpen door Minotti, een exclusief Italiaans meubelmerk.

Via de steiger stapten zij op het zwemplateau van de Dynamiq GTT en liepen de trappen op naar het hoofddek en vervolgens langs de luxe loungebanken naar de ronde eettafel.

De terugkeer van Lydia pagina 59 te koop bij mijnbestseller,nl en bol.com

Er is nog een Nederlands tintje. De scheepsarchitectuur van de Dynamiq GTT 115 werd geleverd door de Nederlandse studio Vripack.