Ga naar de inhoud

oorspronkelijke homepage WD

Op 6 december 2020 debuteerde Ko Ellinghaus met zijn literaire thriller Witte Duisternis. En niet zomaar een thriller, 437 pagina’s vol spanning, verrassende wendingen en een apotheose op het Wad. Een gewone man die in ongewone situaties terecht komt.

Het boek is goed ontvangen, lees hieronder bijvoobeeld het eindoordeel uit de recensie van NDB Biblion, de ondersteunende organisatie voor de Nederlandse Bibliotheken.


Ellinghaus, Ko/Witte duisternis – EAN 9789464185386
datum: 14 juli 2021

Deze eerste misdaadroman van Ellinghaus is een actiethriller naar Amerikaanse snit. De plotwisselingen volgen elkaar in hoog tempo op en zuigen de lezer mee in het verhaal naar de ontknoping. Ook de personages worden overtuigend neergezet.

Recensent: G. Swaenepoel
Bestelnummer: 2020602750
NBD Biblion

De roman is onder andere te koop bij Bravenewbooks.nl voor € 24,95 en als e-book voor € 8,99 bij Bol.com en Kobo.com.

Hieronder staat een samenvatting van de inhoud van het boek. Op de site worden de achtergronden van het boek belicht en is er een interview met Ko Ellinghaus.

zeilboot samenvatting

Het is vrijdagmiddag als Ferry de Groot zich opmaakt voor een rustig weekend. Zijn leven neemt een desastreuze wending als hij ontslagen dreigt te worden en hoort dat zijn zoon, die officier van justitie is, opnieuw verslaafd is aan harddrugs. Hij gaat op onderzoek uit en komt bruut in aanraking met de onderwereld van drugs en criminaliteit. Zijn zoon Daniël wordt gemangeld in een gevaarlijk spel tussen een machtig drugskartel en corrupte functionarissen. In een wanhopige poging zijn zoon hieruit los te weken, komt hij achter een duister geheim uit zijn eigen verre onverwerkte verleden dat een grote rol blijkt te spelen bij de huidige gebeurtenissen. Het wordt een zoektocht naar zichzelf. Niets is wat het lijkt. In zijn hoofd is de roodharige Hilde nog steeds meer dan latent aanwezig. Als hij probeert de zaak tot een goed einde te brengen komt hij in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht. Een race tegen de klok, die eindigt met een confrontatie in een desolate Waddenzee. Ferry moet tot het uiterste gaan om de politie en het drugskartel een stap voor te blijven en af te rekenen met de demonen uit zijn verleden.